Friday, April 29, 2011

Perkahwinan Putera William & Kate Middleton Dalam 3D?


putera william dan kate Middleton

Oh hari ni 29/4/11 akan berlangsungnya Wedding Of the Year Putera William dan Kate Middleton. Wah! gojesss! Diorang pada aku memang sweet couple. tengok je la, raja berkahwin dengan oarang biasa. Miracle kan? Memang la akan berlaku tapi bagaimana putera William boleh bercinta dengan orang biase?

Dia memang tidak mementingkan darjat, kekayaan yang ada padanya.Ok! itu CINTA abadi. Tidak mengenal usia, kekayaan dan yang penting hati, budi dan apa yang dimiliki nya adalah untuk kebahagian bersama.Eh2! macam TER- over feeling la puleekkkkk. hahhaha itu pada pandangan aku lah.

Berikut adalah jangkaan daripada buku Guinness World of Records.

1. Penonton televisyen paling ramai. Dianggarkan seramai 750 juta orang dari 74 negara menonton perkahwinan serba mewah Putera Charles dan Puteri Diana pada 1981.

Dengan perkembangan media dan perhatian masyarakat tentang perkahwinan selebriti, perkahwinan William dan Kate Middleton bakal ditonton lebih ramai orang, mungkin mencecah satu bilion.

2. Pasangan paling dirujuk di Internet. Pada era teknologi maju ini setiap maklumat terkini dapat diperoleh melalui Internet. Peminat pasangan diraja pasti melayari laman web apa saja untuk mengetahui berita mengenai mereka.

Waktu ini, pasangan Khloe Kardashian dan Lamar Odom menduduki tempat pertama perkahwinan selebriti yang dirujuk pengguna Internet.

Kek perkahwinan terbesar. Dengan jumlah tetamu yang ramai, William dan Kate memerlukan kek perkahwinan yang besar dan mahal.

4. Potongan kek perkahwinan paling mahal. Berdasarkan rekod, potongan kek kahwin Duke dan Duchess of Windsor pada 1937 dijual pada harga AS$29,900 (RM) pada 1998 di pusat lelonganSotheby’s.

5. Gaun termahal dan paling panjang? Tidak ada siapa yang tahu bagaimana rupa gaun perkahwinan yang akan dipakai Kate kerana masih dirahsiakan.

gojeesss! =)

Dalam Satu sumber, ada yang menyatakan akan menayangkan perkahwinan putera william dan kate william ni dalam 3D? hahaha Canggih lah. Menarik je bunyik nye kan? tapi tak tahu la. will see. Ok! nanti TV7 akan buat siaran langsung perkahwinan mereka.Jangan Lupe tengokkk! Wedding of the year 2011 ni beb. Gojesss!


2 comments:

kc kasedah said...

bila laa putera raja nk minang kc kan? hmm hek hek hek hek =)

-XaXao- said...

hahah alaa.. kn dah ade putera kemal tu. nantikan je =))