Wednesday, June 22, 2011

Counting the Day

Morning, salam and heloff!

Counting the Day. yes!

Sedang counting hari nih. 1,2,3,4.. Bukan nak kawin atau apa. Saje mengira detik dan waktu untuk sesuatu yang diidamkan. Ececeh! tak boleh blah plak ayat tu. kan2?

Bile orang dah mengidam nih, memang susah. Nak tak nak, kene jugak tunaikan. feww! kang xdapat susah plakk. So, bagi je la pe yang dia nak skali skala..

Oh! semalam melepak di sebuah taman, duduk seorang diri. Fuhh! memang tangkap peeling lah. Sambil menyedut Coke light. bukan rokok light ek? Memang best. Tengok orang disekeliling. Memang banyak ragam. Bukan banyak lagik, macam-macam aku tengok. Ado yang berkepit ngan bf/gf, dok ambik gambar dengan keluarga. Siap suroh aku tolong ambikkan gambar pulak!

Gua ni muke photographer ke bai?

haha. Tolong je laa. untung2 dapat jugak pegang DSLR mahal foreigner tuh. kikikiki. Dah abis tu, kembali termenung sementara menanti. Lame jugak aku termenung, ape yang bermain dalam otak aku pun tak tahu. Maybe pikir mase depan, dan hala tuju lepas nih.

Bile duduk sorang-sorang memang banyak benda akan terlintas difikiran kita. Siriusly. Tak caye, korang try. Duduk kat tempat yang korang slalu lepak. Senang cite, tempat yg kau selalu hang out dengan si dia. Konpemm! Semua benda dok refresh balik. ade bran? Time tu la, kau akan rase sedih, suka, macam nak menjerit pun ada. Tapi, aku memang suka lepak sorang-sorang bila ada problem. Aku akan OFF fon. Dengar Mp3 sambil sedut COKE LIGHT fav aku.

fav. port :P

Memang feel gile. Tapi itu lah aku. Aku suka melepak kat tmpat yg aku rase boleh buat aku feel. huhu bukan emo atau ape, cume kadang2 kita perlu bersendirian untuk berfikir. Ape2 pun masalah yang menimpa, aku akan lepak ambik mood balik. kalau sampai mood tu, sampai la kan..

Tak semua masalah tu kita boleh pendam, if rase tak boleh jalan jugak gua lepas kanlah kepada yang berkenaan yang boleh membantu. ngek! sape2 je la yang boleh jadi mangsa keadaan. haahah.

Ape-ape pun, kita kena ikot flow perjalanan kita. tak ada masalah bukan hidup namanya. tak ada cabaran tak best la kan? sebab xde pengalaman dan kita tak tau macam mana orang rasa bile berada dalam situasi tu.

oh! macam dah agak melalut dah ni. Btw, pasal idaman dan counting day tu tunggu je la. Insyallah dapat tuh. ade rezeki ada la kan? itu je untuk hari ni.

p/s: Selami hati sedalam-dalamnya, tapi jangan nak selam sangat lah kan. :P

2 comments:

Nur Eyda said...

org fhm...org pon slalu dok lepak sorg cam ana tuh...mmg rase feeling giler....xmo sedih2 ok...suke nengok ana happy jer...heee..

-XaXao- said...

heheh. tak sedih la. saje je lepak situ. tunggu teman :)