Wednesday, June 22, 2011

Ape perasaan awak?

Tetiba rase nak menaip lagik memalam ni.

Saje tulis status kat Fb dan bertanya :

"hi awk. saje nak tanye, ape perasaan awak bile bersama saye? *dgn nada manje"

Saje nak tau feedback dari orang sekeliling.Mungkin ada yang tak selesa.Mungkin rase bosan bila bersama aku, mungkin aku tak kuat cakap dan bosan.lain orang lain rasa kan?

Aku senang nak ngam ngan orang. kira senang nak tackle la kalau baru kenal. Cume ada certain2 orang tu, buat aku jadi pemalu. *blushing kejap! haha gedik! Memang best kalau jumpe orang yang kita baru 1st time nak jumpa. Perasaan tu akan jadi tak tentu arah baik nak jumpa laki/perempuan.

Yalah, rase nervous kot kan.mane la tau kot2 kita salah tegur ke. tak ke malu? hahah aku pernah jugak nak bertemu dengan kawan-kawan dari laman so-sial nih.tak la semua, ada la seketul dua. memang best! sebab dalam laman sosial je bukan main cakap pum-pang-pum-pang. dah jumpa, haa terkedu! * aku pun kadang2.

Tapi aku masih boleh handle laa. cume ada sikit2 malu. Melainkan kalau kau dah selalu jumpe pulak dengan dia, haa hilang dah malu, segan bagai. kan2? tapi masih dalam malu2 kucing lagik. Seronok jugak kalau jumpa kawan alam maya ni. Banyak jugak ah pengalaman aku. Jumpe budak2 blogger, budak facebook. Tapi kena la kenal betul2. takut menipu plak.

Back to the topics.

Aku nak jawab sket la untuk soalan yang konon-konon nya diajukan pada aku. :)

"Saya seronok je duduk dengan awak.best je, buat saya selalu ketawa.tak kering gusilah. Kadang-kadang saya nampak awak manje jugak ngan saya. tapi saya buat2 xnampak je. layan kan aje cara awak tu. sedangkan saya tau awak nak bermanja dengan saya."


Jawapan tu, aku ade terjumpa dari blog TERFAKTAB dan Lord Zara. Aku ada la buat research pasal cite2 cinta macam ni. memang kena je kadang-kadang. Ade jugak yang boleh buat aku touching kejap.fuh! yang tu memang tak boleh handle la kan?

Biase la tu. ape pun, aku happy dengan kehidupan sekarang. Aku bersyukur aku masih ada kawan-kawan yang sentiasa menemani aku. Bestfriends, best2 sume lah. tettt! Aku bersyukur dapat jumpa dengan korang. Hopefully, korang selesa bila melepak dengan aku.Walaupun kawan aku kebanyakan nye lelaki. Sume dah ada orang yg punya. haha aku harap, korang bahagia dengan pasangan masing-masing. jangan selalu gaduh2. Tak elok :)

p/s: Saya selesa bila bersama awak. *ah! gedik lah. Btw, this topic is general. aku tak tujukan pada siapa-siapa. nak tuju lagu boleh! :P

2 comments:

zulaika hamizi said...

ngee .saya sangatt selesa bilaa dapat borak dengan awak . sangattttttttttt.:D . * dengan nada gedik . -kidding.

-XaXao- said...

ahahaha. saye pon sangaatttt selesa berborak dgn awk! auch