Friday, June 24, 2011

Sempurnakanku

Heloff Morning! Salam. My readers. *ececeh ade ke? :)

Ada ke tak ada ke, xpelah. janji aku tetap menulis dan meluakan. teehee~

Back to the topics.

Ape yang dah menyempurnakan aku? hahaha sempurna tak sempurna sgt la kan.Bila ada orang yg sentiasa dengan kita mestilah best kan? tak kira la kawan rapat kita, kwn istimewa, kwn xrapat, family. kan2? so ape yg aku nak sampaikan kat sini, aku slesa bila ada bersamanya. *jgn pikir bukan2. ahaha. super best! yeahh! :p

*ececeh

Ape lagi,fikir2. it's got a double meaning.hahah xde lah.

Bile melepak bersama, memang cool.Best.Peeling.Menonggeng2 rase hati.hahaha Angau2. dah2 jangan nak angau sangat ah kan. Suke jugak bila ada orang dok tuju lagu kat aku.How sweeetttts like candy and bubble gum.*menggedik.

Sempurnakan bila ada orang yang boleh mendengar cerita kita, masalah kita, tangis kita. Bukan senang orang nak paham dan menerima hidup kita. This is a general story. Maybe ada sesetengah orang je yang boleh memahami hidup kita. Itupun, tak rase die boleh menerima kita seadanya. pada aku, aku akan menerima diri orang tu seadanya. Sebab kalau kita memilih dan inginkan sesuatu yg perfect, susah laa. Itu penting nya, mengenali sebelum memiliki.

Bukan senang nak menerima seseorang.Kenali hati budi masing-masing then if korang rase ok just go onn lah. Jangan nak tunggu2 sangat. nanti kau jugak yang menyesal. Air mata darah sekali pun kau menangis, tak ada apa yang boleh mengembalikannya kepada kau.
Jadi, kalau kau rase dia dah sempurnakan hidup kau teruskanlah, jangan sesekali melukai orang yang disekeliling kita. tak ada ape pun yang korang akan dapat. Duit lagik lah tak kan? sebab satu hari nanti, bila kau dah mula suka mempermainkan perasaan orang, the karma will get back to you. Trust me!



p/s: hey si mata coklat, tuju lagu ni untuk awak :)

2 comments:

kc kasedah said...

lain mcm anna woi. hahaha

-XaXao- said...

ahaha nothing lah. its general things :)